Sæt penge i dyre dråber

Siden 2004 har en investering i verdens dyreste vine givet et afkast på over 250 procent ifølge indekset Liv-ex Fine Wine 100.

INVESTERING

I en tid med usikkerhed på aktiemarkederne og sløje afkast på obligationer er der grund til at se sig om efter andre investeringsmuligheder. Vin er én af dem.

1855 Cru er navnet på et nyt selskab, der vil rådgive danskere om investering i vin. 20 vinhandlere i hele landet står bag firmaet, der er en slags facilitator for danskere, som gerne vil investere i vine fra Bordeaux - i vid udstrækning de såkaldte en primeur vine. Det franske udtryk dækker over vine, som endnu ikke er færdigproduceret, men stadig er under produktion. Når vinen på et tidspunkt er hældt på flaske, ankommer den til køberen, og du investerer derfor i risikoen for, at vinen ikke udvikler sig som ventet i mellemtiden. Så er det en dårlig investering. Hvis det modsatte er tilfældet, vinder du på dit sats.

En hage ved handlen er, at du ikke kan regne med kun at få de allerbedste vine.

»Når vi køber de gode investeringsvine, følger der typisk nogle lidt billigere, men stadig rigtige gode vine med. De er ikke investeringsobjekter, men følger naturligt med i handlen,« siger Lars Gregersen, hovedaktionær i 1855 Cru.

For formidlingen af vinen lægger vinhandlerne bag 1855 Cru en avance på en primeur vinene, som de køber direkte på vinslottene og sælger videre til investorerne. Til gengæld tilbyder de råd og vejledning, et stort udvalg og hjælp, når du på et tidspunkt vil hjemtage en eventuel gevinst.

I forhold til mere klassiske investeringer kræver vin en lang investeringshorisont. For det første går der lang tid, fra du køber en primeur vinen, til den er at finde i en flaske og dermed salgbar. For det andet kan salgsprocessen tage et par år, inden den rigtige køber viser sig.

Sådan opbevarer du dine vine.

 

SÅDAN GØR DU:

> På 1855cru.com køber du en primeur vine og allerede producerede vine.

> Spred risikoen ved at købe flere typer vin.

> Når du modtager vinen, skal den opbevares køligt i original emballage for at sikre den højeste salgspris. Nogle vinhandlere tilbyder at opbevare vinen.

> Begynd salgsprocessen i god tid. Det kan tage et par år at få solgt vinen til den rigtige pris.

> Får du solgt vinen til mere, end du har investeret tjener du på handlingen.

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display