Sådan vinder du aktiespillet

Aktiespil har meget lidt med virkeligheden at gøre. Det gælder om at være heldig og satse stort, hvis du vil vinde - sidegevinsten er, at du bliver klogere på aktier og på dig selv.

INVESTERING

Et aktiespil er en genial måde at få nogle helt gratis, og normalt dyrekøbte, erfaringer med at investere i aktier.

Derfor bør du deltage i spillene. For at vinde et aktiespil, skal man grundlæggende forstå én ting: Det har kun meget lidt med virkelig investering at gøre.

Virkelig investering handler om analyse, tålmodighed og en lang tidshorisont.

Aktiespil handler om at satse, handle resolut uden følelser og tænke kortsigtet og snedigt
#0009
Det gælder om at lægge en strategi. Renhed i hjertet giver klarhed i hjernen. Hvis du har besluttet dig for en strategi, så kør den konsekvent.

Problemet er bare, at hvis du lige pludselig kommer langt bagud eller helt i front, så bliver du enten ligeglad og skødesløs eller bange for din egen skygge og alt for forsigtig.

Derfor skal du opføre dig som en hensynsløs psykopat. Det er heldigvis svært for langt de fleste, men prøv.

Strategier:
1. Køb konsekvent aktier, der for nyligt er faldet meget. Her satser du på, at der kommer en kortsigtet modreaktion. Men det kræver, at du hele tiden følger markedet og tager små gevinster.

2. Køb stigende aktier. “The trend is your friend” – lyder et gammel børsudtryk. Det betyder, at aktiekursstigninger har det med at være selvforstærkende. Når en aktie begynder at stige, så tiltrækker den sig opmærksomhed og får flere til at købe, det trækker kursen op. Følg aktien tæt, og tag små gevinster.

3. Køb på rygter – sælg på fakta. Tjek kalenderen over kommende regnskaber og køb aktien nogle dage før, sælg når den enten stiger op til offentliggørelsen, eller når regnskabet er kommet, og du har satset rigtigt. Også her er det vigtigt at være opmærksom og hurtig. Men ikke for hurtig, nogle gange falder en aktie efter regnskabet er kommet, men når markedet har sundet sig, så kan den nemt stige igen.

4. Køb aktier med triggere. Visse mere spekulative selskaber, som Genmab, Atlantic Petroleum, Neurosearch, Bavarian Nordic og flere andre har kommunikeret, at de forventer positive resultater fra deres udviklingsafdeling på bestemt tidspunkter. Sats på, at resultaterne er positive. Er du heldig, kan en aktie stige kraftigt og meget hurtigt.

5. Sving med markedet. Det gælder om at aflure de store sving, som markedet foretager og købe og sælge på de rigtige tidspunkter. Det er svært, og nogle gange skal man bare stå på side linjen og vente. Men når du mener, at markedet skal op, så køb aktier, der svinger mere end markedet. Det er for eksempel aktier som Vestas, FLSmidth og til dels DSV og Carlsberg.

6. Køb småt. Holder dig til de illikvide småaktier, med udsigt til snarlige regnskaber og kurstriggere. Her kan kursen svinge ganske meget i begge retninger.

7. Gå kontant, når du tror markedet skal ned. Vær ikke bange for at gå kontant. Det koster godt nok at handle, men nogle gange bliver markedet så surt, at det er bedst at stå uden for. Så kan du købe dig ind i de gode sunde selskaber, der ser ud til at have fået for mange tæv.

8. Køb aktier med en kurs på under 10 kroner. Psykologisk viser det sig, at disse aktier kan svinge ganske meget. En aktie til en kurs på 1,00 krone, der stiger til 1,10 krone lyder ikke af meget, men det er ti procent. Disse aktier er illikvide og der kan nemt scores store beløb på meget kort tid, hvis du rammer dem rigtigt.

9. Hold dig væk fra investeringsforeninger og obligationer. Dem kan du ikke vinde et aktiespil på. Det er kun ude i virkeligheden, det er klogt.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display