Sådan tackler du aktiekriserne

Med den rigtige investeringsstrategi for dine aktier, kan du minimere tabene, når den næste krise slår ned. Se de syv bedste strategier.

INVESTERING

Aktiemarkederne har de seneste par år været et mareridt for nogle, mens andre har klaret sig gennem med skindet på næsen eller måske ligefrem tjent på krisen.

Men kriser kommer igen, og Penge.dk har fundet de syv bedste strategier for, hvordan du kommer igennem med de mindste tab. Baseret på erfaringerne fra dem, der
har klaret krisen bedre end andre.

De investorer, der har klaret sig bedst, er især dem, der har lagt en langtidsholdbar strategi fra begyndelsen, det forklarer porteføljemanager i Jyske Invest, Per Kongsgaard:

“De der har haft en langsigtet strategi sidder jo ikke med de store tab i dag. Kendetegnende for dem er, at de har haft en god balance i mellem obligationer og aktier fra starten af. En strategi, de ikke har ændret ved f.eks. at sætte det hele i kontanter, da markedet gik ned. De har klaret sig allerbedst. Omvendt har de investorer, der solgte ud i panik og gik helt ud af markedet, typisk været dem, der har været hårdest ramt.”

Forberedt på ubehagelige overraskelser

Aktiekrisens lærdomme handler med andre ord i stort omfang om at finde den rigtige investeringsstrategi allerede inden krisen sætter ind.

Er du rigtigt forberedt på ubehagelige overraskelser, kan du nemlig nøjes med at foretage få justeringer i løbet af en eventuel nedtur på aktiemarkederne og i længden nyde godt af både op- og nedturene.

Og jo mindre du behøver at ændre, når kurserne falder, jo mindre er du eksponeret for store tab.

“De der har gjort det mest forkert - hvis man ser på det sidste år inden krisen begyndte - var dem, der øgede deres risiko, da det gik opad. Da det så begyndte at gå dårligt, trak de sig ud af markedet. De har aldrig fået opturen igen. Omvendt var de, der sørgede for at sprede risikoen godt og grundigt, dem der har vundet mest i den sidste ende. De har altså haft en køb og hold-strategi,” forklarer privatøkonomisk rådgiver Søren Meldgaard fra Uvildige.dk.

 

Tags

Anbefalede artikler