Sådan scorer eksperterne afkast på el

Både når elpriserne stiger og falder, kan dygtige investorer hente afkast i elmarkedet.

INVESTERING

 

Obton El Invest giver nu mindre og mellemstore investorer mulighed for at få del i det høje afkast på elmarkedet, og investeringsteamet bag Obton El Invest består af både elhandlere, meteorologer og råvareanalytikere. Det er der gode grunde til:

Solceller, vindmøller og vandkraftværker er afhængige af vejret. Jo mere sol, vind og nedbør, jo større produktion af el. Derfor er meteorologer nødvendige for at forudsige vejret og dermed elproduktionen.

Kraftværker med fossile brændstoffer som kul og olie er modsat afhængige af råvarepriserne. Jo dyrere brændstoffer, jo højere elpriser. Her spiller råvareanalytikerne en hovedrolle.

Men uanset om elpriserne stiger eller falder, kan der tjenes penge. Handlen foregår i form af kontrakter på elmarkedernes tilhørende børser - de såkaldte elbørser. Er markedet stigende, tjenes der penge, hvis Obton El Invest har købt kontrakter og vice versa. Lad os give et par eksempler:

Sådan tjenes der på prisstigninger
En situation, hvor der kan tjenes penge på et stigende tysk elmarked, kan indtræffe, hvis kulprisen stiger. Det vil medføre, at prisen på elproduktionen på kulfyrede kraftværker vil stige, hvilket giver stigende elpriser på det tyske marked.

Hvis Obton El Invest, før dette indfinder sig, har købt kontrakter på det tyske marked, vil selskabet have købt på et lavere prisniveau end det, som kontrakterne kan sælges til igen. Dermed er der hentet en profit.

Sådan tjenes der på prisfald
En normal situation, hvor det kan være attraktivt at handle på et faldende nordisk elmarked, kan indtræffe, hvis der kommer ekstraordinært meget nedbør. Det vil alt andet lige medføre faldende priser, idet den billigste elproduktion kommer fra vandkraftværker i Norge og Sverige.

Hvis Obton El Invest, før dette indtræffer, har solgt kontrakter på det nordiske marked, vil selskabet have solgt på et højere prisniveau end det, hvortil kontrakterne kan købes tilbage. Dermed er der hentet en profit.

Læs meget mere om Obton El Invest her.

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display