Sådan øger du dine chancer i aktiespil

Skal du deltage i et af årets aktiespil, så kig med her. Vi har fundet frem til fem gode strategier, der optimerer dine chancer for en topplacering.

INVESTERING

‘Side 1: Sådan øger du dine chancer i aktiespil’

Sæsonen tilbyder sædvanligvis et udvalg af aktie- og investeringsspil, hvor deltagerne enten kan satse på hovedpræmien eller blot teste sine færdigheder på aktiemarkedet.

 

Ønsker du at satse på en topplacering, er kendskab til aktiemarkedet dog langt fra en tilstrækkelig færdighed. Da selv ikke den klogeste og mest indsigtsfulde person med sikkerhed ved, hvor aktiekurserne ender, når et aktiespil efter 3 – 4 måneder gøres op, er chancen for at ende med en topplacering som udgangspunkt helt tilfældig. Men ved at vælge en bevidst strategi og anskaffe sig det maksimale antal lodder i spillet, kan du øge dine chancer for en topplacering ganske betydeligt.

 

Du skal først gøre dig klart, at et aktiespil ligger meget langt fra virkeligheden. Dels er tidshorisonten utrolig kort, og dels bør du som deltager se helt bort fra alle de risici, som du forhåbentlig er opmærksom på i din private portefølje.

 

I et aktiespil drejer det sig simpelthen om at opnå en topplacering. Alle andre placeringer er inderligt ligegyldige, da du jo ikke modtager noget afkast. Der er tale om en “alt-eller-intet” situation, hvor du i realiteten bør lægge alle æg i den samme kurv. Glem derfor alt om en ordentlig spredning i porteføljen

 

Typisk tillader et aktiespil kun en begrænset investering i et enkelt papir, hvilket tvinger dig til at tænke kreativt. Som udgangspunkt skal du nemlig sikre dig, at hver af dine porteføljer er maksimalt eksponeret over for et givet økonomisk scenario.

 

På næste side følger nogle eksempler på porteføljer, der er designet til hver sit scenario.

‘Side 2: Sådan øger du dine chancer i aktiespil’

Tags

Anbefalede artikler