Rens regnskabet for usunde noter

Noterne i regnskabet er din nøgle til børsnoterede virksomheders usunde hemmeligheder. Sørg for at opdage dem før de andre investorer.

INVESTERING

Den danske investeringsforening Maj Invest tildelte i maj Vestasledelsen en syngende lussing. Det skete, da den magtfulde investor i et hug frasolgte alle sine aktier i vindmølle-koncernen og fulgte op med beskyldninger om vildledende regnskaber – en handling der stadig har efterladt røde striber på kinderne i Vestas. Maj Invest havde læst det med småt. Regnskabets noter. En af noterne afslørede, at indtjeningen i vindmøllekoncernens vigtige servicedivision var lavere, end investorerne ellers troede.

For at forstå Maj Invests revselse af Vestas må du i første omgang se på regnskabets rolle i din verden som investor. Regnskabet er sammen med fondsbørsmeddelelser nogle af de eneste muligheder for dig for at overvåge, om børsnoterede virksomheder opfører sig som forventet...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display