Rekordkøb af investeringsbeviser

Januar blev en rekordmåned for danskernes køb af investeringsbeviser. 8 milliarder kroner blev der købt for af disse papirer, og det er det højeste beløb siden januar 2006.

INVESTERING


2010 har indtil videre været året for investeringsbeviser.

Private investorer købte for 8 milliader kroner investeringsbeviser – det højeste beløb i fire år.

Kursværdien af danskernes investeringsbeviser steg samtidig til 242 milliarder kroner – en vækst på 43 milliarder på et år.

Ifølge VP Securities ejer cirka hver syvende af os, eller cirka 835.000 danskere investeringsbeviser.

Danmark, Japan og Østeuropa populære

Ser man nærmere på tallene, er det især de danske, japanske og østeuropæiske, der lå tungest på vægtskålen i januar. De gav investorerne et afkast på mellem 4-5 procent i de fleste afdelinger.

Obligationerne var mindre gavmilde med afkastet, men gav dog positive afkast i næsten alle afdelinger. Afkastene på de danske obligationer lå på omkring 0,6 – 0,9 procent, udelukkende for januar måned.

I den japanske afdeling har især Sparindex Japan Value givet godt igen i januar, med et afkast på 6,56 procent.

På det danske marked er det Danske Invest Select Danske Small Cap, Danske Invest Engros Danske Small Cap og Merchant Invest Danske Small Cap, der har givet godt igen i 2010 med et afkast på 8,82 procent.

Kursværdien af danskernes investeringsbeviser
 
Grafikken viser de samlede kursværdier (i milliarder kroner) af investeringsbeviser siden december 2008. Ifølge VP Securities ejer cirka 835.000 danskere investeringsbeviser.

Se en oversigt over de mange forskellige investeringsforeninger og deres afkast.

Kilde: www.ifr.dk/composite-1913.htm

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display