Råvarer: Priserne på vej op igen

INVESTERING

På et meget omskifteligt marked, stiger priserne på flere råvarer onsdag morgen. S&P GSCI Spot-indekset, der samler prisudviklingen for 24 råvarer, viste tidligere på morgenen en fremgang på 2,3 pct. Fremgangen kommer i kølvandet på, at de amerikanske og asiatiske markeder tirsdag lukkede i plus, og dermed endte flere dages markant tilbagegang. Det skriver Bloomberg News.

Oliepriserne vender stærkt tilbage, efter at have gået tilbage de seneste dage. WTI-olien nåede tirsdag sit laveste niveau i ti måneder, men stiger med 3 pct. efter Den Amerikanske Centralbanks melding om at holde renten nede, og den seneste opgørelse af de amerikanske olielagre, der viser en overraskende lav beholdning.

WTI-olien stiger med 3,04 pct. og handles til 81,71 dollar per tønde, mens Nordsø-olien stiger med 2,26 pct. og handles i 104,89 dollar per tønde.

Kobberprisen stiger også på baggrund af udmeldingen fra Centralbanken. Efter at være gået tilbage de seneste seks dage, stiger prisen med 3,1 pct. og handles til 9005,00 dollar på metalbørsen i London. Der var også fremgang til andre metaller, eksempelvis nikkel og zinc.

Guld fortsætter med at stige. Onsdag morgen stiger guldprisen med 0,22 pct., og handles til 1746,80 dollar per ounce. Og den amerikanske rentenedsættelse forventes at betyde, at guldprisen ikke falder foreløbigt.

- Normalt betyder stigende renter, at investorerne trækker sig fra guld for at jagte større afkast. Så længe renten er lav, og særligt den amerikanske dollar, vil det opretholde prisen på guld, hvis ikke øge prisen endnu mere, siger Darren Heathcote, chef for handel ved Investec Bank, til Bloomberg News.

Tags

Anbefalede artikler