Private investorer skal vænne sig til lavere afkast

Fremtiden for investorer er blevet lidt lettere at forudsige, efter der er kommet en foreløbig løsning i Grækenland. Nordeas chefstrateg giver et overblik over den nærmeste investeringshorisont.

  Foto: istockphoto.com  

INVESTERING

Grækenland har længe stjålet opmærksomheden på finansmarkederne, men med en foreløbig græsk løsning er det på tide at vende blikket mod verdensøkonomien igen.

Chefstrateg i Nordea, Bjarne Breinholt Thomsen, giver her sit bud på, hvad private investorer skal holde øje med det næste stykke tid.

Mindre afkast i sigte
Tre ting, der bliver holdt skarpt øje med fremadrettet, er væksten, centralbankernes ageren og selskabernes regnskaber. Disse tre faktorer vil i høj grad styre retningen på de finansielle markeder, og udsigterne er ganske lovende. Men investorerne skal til at indstille sig på lavere afkast.

”Væksten er på rette spor efter en svag start på året, men 2015 bliver ikke så stærkt som tidligere ventet. Opsvinget bliver mere selvdrevet anført af de mere udviklede lande, mens Brasilien og Rusland bliver taberne,” siger chefstrateg Bjarne Breinholt Thomsen i en pressemeddelelse.

Grækenland lurer i horisonten
Centralbankerne vil stadig være med til at sikre rigelig likviditet og historisk lave renter. Selvom den amerikanske centralbank påbegynder renteforhøjelser i september, fører bankerne samlet set en ekstremt lempelig pengepolitik. Det vil give en tiltagende, men fortsat lav inflation.

I USA er regnskabssæsonen så småt skudt i gang, og indtil videre har tallene været pæne.

Lige nu er fokus altså rettet bredt mod verdensøkonomien, men Grækenland vil uden tvivl kræve mere opmærksomhed i fremtiden.

”Grækenland har stadig enorme udfordringer, og de kommer helt sikkert til at stjæle overskrifterne igen. Aftalen med kreditorerne ændrer ikke, ved den håbløse økonomiske situation Grækenland står i,” siger Bjarne Breinholt Thomsen.

Tags

Anbefalede artikler