Prissat som lille - stærk som de store

Ved første øjekast ligner Egetæpper en lille produktionsvirksomhed med tilhørende svagheder, men blikket snyder. Stor aktieanalyse.

INVESTERING

I snart 80 år har de produceret og solgt tæpper. Og hvis et kig på trægulv efter trægulv i Bo Bedre skræmmer dig fra at tro på en perspektivrig fremtid for Egetæpper, kan du godt smide den frygt væk. De private hjems modeluner betyder nemlig mindre end nogensinde før. Det gør forretningsmodellen mere stabil og fremtidssikret, end man umiddelbart kunne frygte.

Knap 90 procent af omsætningen stammer i dag fra salg til professionelle. Det er blandt andet hoteller, hospitaler, tog, fly og kontorer, som aftager de mange danske tæpper, og med en årlig omsætning omkring 800 millioner kroner er Egetæpper en af Europas største aktører. Denne type kunder giver en modeimmunitet, som ellers er en af de helt store risikofaktorer, når man ellers kigger på producenter af tekstiler og interiør ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Cxense Display