Penge.dk satser på tre aktier

Penge & Privatøkonomi er i gang med Børsens Aktiespil, og foreløbig er tre aktier indkøbt.

INVESTERING

Redaktionen bag Penge & Privatøkonomi har indledt aktiespillet med at købe for cirka 60 procent af formuen. Vi vurderer, at tidspunktet er godt på køb på kort og mellemlangt sigt.

Det er målet med vores investeringer i aktiespillet at opnå et afkast, der er højere end det generelle aktiemarked. Vi vil ikke som udgangspunkt investere i investeringsforeninger, da de er for upersonlige i et aktiespil. Vi overvejer investering i råvarer.

DSV – købt til kurs 88,50
Vi lægger ud med at købe en fundamental sund, og efter vores vurdering, pænt undervurderet aktie, nemlig DSV. DSV købte i sommer det belgiske transportselskab, ABX Logistics. Købet er godkendt af EU, og integrationen af selskabet er i fuld gang, hvilket vil øge omsætningen og indtjeningen i selskabet og angiveligt føre til opjusteringer.

DSV har en fleksibel forretningsmodel, der sikrer stor tilpasningsevne i både gode og dårlige tider. Behovet for transport er stort, og DSV har en pæn markedsandel i Europa.

Potentialet nedad i kursen er på nuværende tidspunkt begrænset, mens der opad vurderes at være et godt potentiale over de kommende måneder på mellem 10 og 20 procent.

Atlantic Petroleum – købt til kurs 1518
Selskabet er netop begyndt at pumpe olie op, hvilket betyder, at selskabet i år får overskud. Cashflowet vil øges kraftigt i 2009, idet et andet felt forventes sat i drift. Dermed er der lagt en bund under værdierne i selskabet. Vi vurderer, at selskabet over de kommende måneder vil opleve stor interesse fra professionelle investorer i takt med, at selskabet får sorte tal på bundlinjen.

Yderligere kan det ikke udelukkes, at selskabet kan blive opkøbt at et større selskab på længere sigt. I dag, den 24. september, kom der skuffende resultater fra en prøveboring.

Vi benytter den negative stemning til at købe op. Idet vi er overbevist om, at kursen de kommende måneder nemt kan stige mere end 25 procent fra det nuværende niveau.

Danske Bank – købt til 141,25
Finanskrisen er efter vores vurdering på sit maksimum, hvilket betyder, at vi de kommende uger og måneder vil se en gradvis stabilisering af finansmarkederne.

Det vil lægge en bund under Danske Bank og i takt med, at de finansielle markeder kommer ind i smult vande, vil kursen på Danske Bank stige.

Risikoen nedad vurderes til at være lille, dog er markedet for finansaktier meget volatilt. Kurspotentialet vurderes at være mindst 10 procent.

Vi afventer udviklingen på markedet og holder øjnene åbne for spændende investeringsmuligheder. Vi har reserveret cirka 50.000 kroner til en kortsigtet position i en aktie med et spændende regnskab på vej. Det kunne være TK Development eller Bang & Olufsen. Yderligere 50.000 kroner holdes i beredskab, hvis markedet pludselig falder markant.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display