Penge.dk holder fast

Det har været en sur start på aktiespillet for penge.dk-porteføljen, og vi ligger blandt de sidste i feltet. Men aktievalgene mener vi er grundlæggende rigtige, så vi holder fast.

INVESTERING

Den seneste uge har der været stormvejr på ikke bare det danske aktiemarked, men over hele verden. Mandag den 29. september var en sort dag, hvor aktierne styrtdykkede for dagen efter at stabilisere sig.

Aktiemarkederne er lige nu optimale for meget kortsigtede spekulanter, der hurtigt udnytter de mest oplagte misprisninger.

For mere langsigtede investorer som Penge.dk er det meget svært at skabe positive afkast, simpelthen fordi vi ikke handler aktivt. Gode solide aktier som DSV og Danske Bank er faldet.

Især DSV undrer os meget. DSV meldte ud den 1. oktober, at det opjusterede og forudså store synergigevinster ved dets seneste tilkøb, ABX Logistics. Alligevel faldt aktien.

I et mere normalt marked ville aktien være steget. Danske Bank er mere forståeligt blevet ramt af den generelle usikkerhed blandt de finansielle aktier.

Usikkerheden blandt de finansielle aktier forsøgte vi at udnytte i mandags ved at købe op i nogle mindre banker: Amagerbanken, Skjern Bank og Skælskør Bank, men der har vi bare fået tæv. Vi tror stadig på enten en stabilisering eller flere fusioner, så vi holder fast i disse positioner.

Slutteligt undrer vi os over Atlantic Petroleum, der er faldet 20 procent på en uge. Selskabet får overskud i 2008 og fremover i takt med at der pumpes olie op. Faldet kan vi kun tilskrive en markant mindre lyst til risiko. Der er ingen tvivl om, at Atlantic Petroleum er en rigtig god aktie både på kort og langt sigt.

Tags

Anbefalede artikler