P/E kan ikke bruges til disse folkeaktier

Du skal passe på med at kigge for meget på Price/Earning-nøgletallet, P/E, i din analyse af visse selskaber i en bestemt sektor. I flere af disse sektorer befinder sig danske folkeaktier.

  Foto: istockphoto.com  

INVESTERING

Nøgletal kan du som investor bruge i din analyse af, hvor dine investeringsformue skal plantes. Men de kan sjældent stå alene, og i nogle tilfælde kan de slet ikke bruges.

”Mange biotekselskaber tjener slet ikke penge, så for den slags selskaber er P/E slet ikke værd at tale om,” siger senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

P/E er ellers en nøgletalsfavorit hos mange investorer, og det er ifølge senioranalytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen, også et meget anvendeligt tal – men det kan ikke stå alene.

”F.eks. er P/E-tallet meget højt for Genmab, fordi der er så store forventninger til fremtiden, så der må du supplere med at lave en pengestrømsanalyse,” siger han.

Og derfor skal du i stedet se efter noget helt andet.

"For Biotek skal man finde nutidsværdien af de fremtidige pengestrømme," siger Søren Løntoft Hansen og henviser til DCF-modellen.

DCF-modellen er en indkomstbaseret værdiansættelsesmodel, hvor værdien af et aktieselskab - meget overordnet udtrykt - tilbagediskonterer selskabets fremtidige betalinger, der er knyttet til aktien. Modellen er også god i forhold til populære danske selskaber som Novo Nordisk og Vestas, hvor der er indbygget høje forventninger til vækstraterne. 

Tags

Anbefalede artikler