Nybegynderguide: Sådan investerer du bedst din tilbagebetalte skat

Annonce

INVESTERING

Hvis du fik en stor portion penge tilbage i skat i marts, så kan det være en god at investere dem, så de kan arbejde for dig. Du kan naturligvis også vælge at spæde lidt til og investere lidt mere end et par tusind. Det skal dog siges, at lidt også har ret, og du faktisk kan forvandle et par tusind kroner til en del mere over de næste måneder. I hvert fald mere end hvis du har dem stående på din bankkonto. Men hvordan kan du så bedst investere dine penge som nybegynder på aktiemarkedet? Det ser vi nærmere på herunder.

Hvor meget skal jeg investere?

Et generelt råd ved at investere sine penge er, at du som nybegynder ikke bør indskyde mere, end du kan tåle at tabe. Dette er ligeledes årsagen til, at vi råder dig til at begynde med din tilbagebetalte skat på et par tusind. Således starter du med et mindre beløb, som du altid kan gøre større ved at købe flere aktier på et senere tidspunkt. På denne måde får du en rolig og mindre økonomisk risikofyldt introduktion til aktiemarkedet og kan på egen krop mærke, hvordan det føles at se et kursfald på din aktie. Dette kan nemlig være skræmmende, hvis man har investeret en stor andel af sin formue. Så du kan med fordel undgå dette som ny investor.

Fastsæt dine forventninger på forhånd

Mange nye på aktiemarkedet kan godt have en tendens til at være overoptimistiske og tro, at de bliver millionærer inden for kort tid. Dette kommer for de færreste til at ske.

I stedet bør du være realistisk og sætte mål, der er mulige at realisere. Dette kan for eksempel være at tjene omkring 1500 kroner på et år, hvis du investerer 5-7000 kroner af din tilbagebetalte skat. Dette vil muligvis ikke gøre dig millionær, men det er stadig en del bedre end de småkroner, som du ellers ville få udbetalt i renter fra din bank.

En god ide kan også være, at du beslutter en salgskurs med dig selv, og når kursen rammer denne, så sælger du. Dette gør du også, selv om mange andre tror, at kursen vil fortsætte stigningen. Så kan du i stedet være tilfreds med, at du har nået målet. I denne situation er det nemt at blive opportunistisk, hvilket også er fint, men opsvinget kan også hurtigt vende igen.

Hvis du vil anvende denne strategi, skal du til gengæld være opmærksom på, at kursen ikke nødvendigvis bare stiger og stiger mod dit mål, men at den faktisk kan falde en del. Her er det vigtigt at afgøre med dig selv, om du har modet og troen på, at aktien vil stige igen, eller om du bør ”cut your losses” og se på andre aktier.

Hvilke aktier skal jeg så vælge?

Hvis dette spørgsmål kunne besvares præcist og sikkert, så var det nok de færreste, der ville lave noget andet end at handle med aktier. Desværre er det ikke så ligetil og kan ændre sig en del fra dag til dag.

I morgen kan aktie A være steget helt vildt, fordi der er kommet et godt regnskab ud, og så er du for sent på den. Det modsatte kan også snildt gøre sig gældende. Netop derfor kræver det, at du følger med i nyheder omkring de forskellige virksomheder, som du overvejer at investere i.

Dette kan være et voldsomt stykke arbejde, især hvis du i forvejen ikke har så meget tid tilovers. Derfor bør du forhøre dig med en rådgiver i din bank, der har en del mere forstand på aktieverdenen end de fleste. På denne måde får du i hvert fald de bedste vilkår for at få dine skattepenge til at udvikle sig.

 

Hvis du har lyst til at investere mere, så kan du også optage et lån hos Santander og have råd til din hverdag samtidig med, at du tjener kassen på dine aktier.

Denne artikel er sponsoreret af Santander.

Tags

Anbefalede artikler