Novo Nordisk: Tjen på fedmen

Successen for Novo Nordisk fortsætter. Næste kurstrigger er et lægemiddel mod fedme, der kan øge omsætningen med helt op til 40 milliarder kroner.

INVESTERING

På ti år er aktienkursen for Novo Nordisk steget 700 procent, men der kan nemt være flere kursstigninger i vente. I øjeblikket testes et slankemiddel, der bygger på det succesfulde diabetes 2-middel, Victoza. Analytikerne forventer 60-70 procent sandsynlighed for, at fedmemidlet bliver godkendt, men om det lige er 60 eller 70 procent, og om topsalget ­kommer til at ligge på 20 eller 30 milliarder kroner, det bliver gætværk. Det vigtigste er, at Novo ser stærkere ud end nogensinde på diabetesfronten, og markedet ser ud til at vokse de kommende mange år i takt med, at flere får diabetes på grund af deres livsstil, og at flere får råd til at få behandling for det.


Risiko for dyk i aktiekursen

Hvis markedet har indregnet 65 procent sandsynlighed for, at midlet bliver godkendt, er der altså teoretisk set udsigt til et dyk i markedsværdien på 65 procent af det overskud, som investorer havde forventet, at midlet ville generere i sin levetid, mens en godkendelse giver en stigning på 35 procent af det samlede overskuds-potentiale. Det bliver teoretisk, da det er umuligt at vide, hvor meget markedet i virkelig­heden har indregnet. Men på lang sigt bør det ikke være et bump, som er værd at bekymre sig voldsomt over.

Læs hele analysen af Novo Nordisk i Penge & Privatøkonomi nr. 10, der udkommer i uge 39.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display