Novo Nordisk - skabelsen af en vinderaktie

I et stort tema fortæller vi historien om Danmarks måske største erhvervssucces nogensinde og vurderer, om du skal købe aktien.

INVESTERING

Hver eneste dansker fra vuggestue til plejehjem skal skrabe omkring 75.000 kroner sammen, hvis vi som nation beslutter at splejse om et bud på hele biksen Novo Nordisk. Er der problemer med at få naboen til at lægge sin andel, kan du fortælle, at insulinkongerne fra Bagsværd står for 5 procent af kongerigets BNP, en tiendedel af den samlede selskabsskat og, medregnet afledte jobs, beskæftiger 3 procent af landets arbejdsstyrke. Nej, direktør Lars Rebien Sørensen lyver ikke, når han siger, at ’vi fylder godt i dansk økonomi’.

Historien om Novo Nordisk siden fusionen mellem de gamle ærkefjender i Novo og Nordisk i 1989 har været en lagkageopbygning af succes. Lag på lag er der lagt til, så virksomheden i dag står stor, flot og fristende. Så fristende at næsten 7.000 nyuddannede fra hele verden i år pyntede deres CV’er flottest muligt op og ansøgte, da Novo Nordisk opslog 48 stillinger i deres graduate-program ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display