Moody's: Europæiske ledere raser over nedvurdering - Avis

INVESTERING

Flere europæiske toppolitikere vil sætte en stopper for kreditbureauernes Moody’s, Standard & Poor og Fitchs store indflydelse på de europæiske økonomier. Ansvarsforflygtigelse fra politikernes side, svarer kreditbureauerne. Det skriver Financial Times torsdag.

De europæiske ledere med Angela Merkel og formand for EU-kommissionen Barroso i spidsen, retter kritikken efter, at Moody’s har nedgraderet vurderingen på den portugisiske gæld. Politikerne mener, at kreditbureauerne påvirker de europæiske økonomier negativt og har fået for stor magt.

- Jeg synes nedgraderingen er forkert, både i forhold til timing samt størrelsen af nedgraderingen. Med al respekt til det specifikke kreditbureau vil jeg mene, at vores institutioner kender Portugal lidt bedre, udtaler Barroso.

Det nævnes fra europæisk side, at nedgraderingerne ofte falder sammen med vigtige europæiske møder, og derfor bliver brugt til at presse politikerne. Og nu svarer politikerne igen. Således udtaler den tyske finansminister Wolfgang Schäuble markant, at man skal tage magten fra kreditbureauerne.

Anklagerne preller til gengæld af på kreditbureauerne, der skyder skylden tilbage på de europæiske politikere.

- Beslutningstagerne i EU bør stoppe med at bebrejde kreditbureauerne for deres egen dårlige håndtering af euro-krisen, siger Sony Kapoor, der er chef ved den økonomiske konsulentvirksomhed Re-Define.

Tags

Anbefalede artikler