Mød månedens investor: "Jeg begyndte at købe aktier som 13-årig"

23-årige Morten Bang studerer til finansbachelor og er månedens investor i Penge & Privatøkonomi. Fortæl om dine egne investeringer og vind nyt aktieværktøj fra Euroinvestor til 1.188 kr.

INVESTERING

Hvordan kom du i gang med at investere?
"Jeg har interesseret mig for økonomi, siden jeg var barn. Da jeg var 13 år, begyndte jeg at holde Børsen og fulgte aktiemarkedet, indtil jeg havde penge nok til at lave min første investering."

Hvad har været dit bedste køb?
"Indtil videre er min første investering stadig min bedste. I alt fald procentvis. Jeg investerede 1.650 kroner i ventureselskabet Dan­ventures. Jeg var 15 år og syntes, at det var på tide at prøve mine evner af på aktiemarkedet. Allerede året efter var min investering ottedoblet."

Hvad har været din værste ­investering?
"Min værste investering deler jeg nok med mange andre danskere. Det var Vestas-aktier, og jeg købte selvfølgelig på et tidspunkt, hvor jeg tænkte, at nu kan den ikke falde mere. Men det kunne den. Sidste år solgte jeg ud og har ikke længere Vestas i min portefølje."

Hvad investerer du i for tiden?
"Jeg er gået mere over til value-aktier. Lige nu er det primært ­bil- og finansaktier. Jeg går efter de aktier, der er sat billigt, og har et stort afkastpotentiale."

Hvilken strategi følger du i dag?
"Jeg er ret optaget af value-investment, fordi aktierne næsten altid slår markedet på sigt. Jeg har efterhånden læst meget om investeringsstrategi, og jeg er overbevist om, at det er den rigtige taktik."

Hvilken spildt chance ærgrer dig mest?
"Tilbage i 2009 ville jeg rigtig gerne investere i Danske Bank, men jeg havde simpelthen ikke midlerne, og derfor lod jeg være. Det for­tryder jeg nu."

BLIV SELV MÅNEDENS INVESTOR og få et gratis år­sabonnement på Euro­investors nye pakke af aktieanalyseværktøjer til en værdi af 1.188 ­kroner. Værk­tøjerne giver dig nøgletal og data om 11.000 aktier. Er du interesseret, så send en mail til sorenn@penge.dk med et par stikord om dine investeringer.

 

Tags

Anbefalede artikler