Markedsoversigt: Uro trak aktier ned og renten i bundrekord

INVESTERING

Udefra var villaen fra 1921 i Hareskovby helt perfekt. Den rummede lige præcis den sjæl, historie og varme, som familien gennem længere tid havde ledt efter i området.

Indenfor var det en helt anden sag, hvor en hastigt udført renovering fra 1970’erne maskerede den gamle villa til ukendelighed.

– Huset skulle vækkes til live igen, og vi havde tre måneder til det, for der ventede min kone vores yngste datter. Og så skulle der rives vægge ned og køkkenet flyttes, fortæller ejeren.

Ud over at lægge nye plankegulve og sætte nye vinduer i, øjnede familien med det samme muligheden for at skabe et stort, åbent køkken-alrum, der kunne hænge sammen med stuen.

Og så skulle der være en pejs. For knitrende ild nær køkkenrummet var et uomtvisteligt krav fra familiens kvinde-lige part, der oprindeligt kommer fra Østrig. Her er kakkelovnen nemlig det varme omdrejningspunkt i de fleste køkkener.

– Målet var at være samlet som familie, altid. Vi har to små piger, så meget af vores tid sammen foregår omkring måltiderne.

Det oprindelige køkkens placering kunne bruges til at skabe et viktualierum, der nu både bliver brugt til køkkenmaskiner og madvarer, men også til at stuve småpigernes legetøj af vejen. Uundværligt, har det vist sig.

Det nye HTH-køkken er valgt i hvidt design med en klassisk L-indretning, der fungerer optimalt, når man bevæger sig rundt og arbejder i køkkenet, mens spisebordet er placeret som varmt og nærende midtpunkt, badet i lys.

Tags