Lundbecks velforberedte nedtur

Lundbeck-aktien bliver handlet med en særdeles stor rabat i forhold til, at selskabet sandsynligvis lancerer nye, vigtige produkter allerede i 2013.

INVESTERING


80 procent af Lundbecks omsætning mister patentet næste år og frem mod 2016. Lundbeck er dog velforberedte til at imødegå dette markante indtjeningsfald.

Penge & Privatøkonomi anbefaler køb, dog med en høj risiko.

Omsætningen i år lander formentlig lige omkring 15,8 milliarder og ebit-resultatet omkring 3,5 milliarder kroner.

Men til næste år forsvinder en stor del af Lexapro-salget, og der kommer ikke nye produktlanceringer allerede på det tidspunkt. Selv med fremgang i flere af de øvrige produkter falder omsætningen formentlig med cirka én milliard kroner, mens overskuddet tager et dyk på mere end en halv milliard kroner.

Lundbeck handles til en estimeret P/E på 8, hvilket er 33 procent lavere end selskabets peer group – en gruppe af sammenlignelige selskaber. Det til trods for at Lundbeck er gældfri og har en pipeline med et stort potentiale.

Men at Lundbeck bliver handlet til en rabat i en størrelsesorden, virker overgjort i forhold til den store sandsynlighed for nye, vigtige produktlanceringer allerede i 2013 samt væsentlig vækst i vente i både Japan og Kina.

Læs den fulde version af Lundbecks velforberedte nedtur (du skal være logget ind som abonnent)

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display