Lundbeck godt rustet før patentudløb

Trods udløbet af patenter på storsælgende antidepressive lægemidler, er kursrisikoen på medicinalselskabet Lundbeck yderst begrænset.

INVESTERING

Medicinalselskabet Lundbeck kæmper for at gøre sig uafhængigt af sit patent på den antidepressive storsællert Lexapro/Cipralex, der udløber i de kommende år.

Og missionen ser ud til at lykkes. Lundbeck præsenterede i starten af marts måned et nydeligt årsregnskab for 2009, der i store træk levede op til forventningerne.

Omsætningen steg knap 19 procent til 13,7 milliarder kroner, og den var dermed en smule højere end selskabets egne forventninger, som lød på 13,1-13,6 milliarder kroner.

Lundbeck-aktien handles i skrivende stund til 89 kroner, hvilket modsvarer en markedsværdi på 17,6 milliarder kroner.

Og med et forventet overskud efter skat på 2,5 milliarder kroner i 2010 handles selskabet til en estimeret P/E for 2010 på blot 7-8.

Vi vurderer derfor, at “worst case scenario” allerede er indregnet i aktien, og at kursrisikoen er yderst begrænset uagtet Lexapros patentudløb om blot et par år samt Cipralex’ patentudløb i 2014.

Vores 12-måneders kursmål er 128 kroner, og vi vurderer endvidere, at den ultra-langsigtede risiko i aktien er lav grundet Lundbecks brede pipeline samt en stadigt voksende differentiering i produktsortimentet.

Læs den fulde version af artiklen (du skal være logget ind som abonnent)

Lundbeck: Aktiekurs og nyheder

Selskabets hjemmeside

Peter Aabo ejer ikke aktier i Lundbeck. Aktiefokus er baseret på offentligt tilgængelige oplysninger. Se også Penge & Privatøkonomis aktiepolitik

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display