Langers Skarpe Aktietips

Det blev en blodrød uge på aktiemarkederne, og det starter også i rødt mandag morgen på det danske aktiemarked, efter det amerikanske aktiemarked kørte videre ned fredag aften efter dansk lukketid

INVESTERING

Aktiemarkederne er efterhånden så ekstremt oversolgte, at der bør komme en mindre korrektion op. Problemet er, at den seneste uges forsøg på positive korrektioner er blevet smadret af en ny bølge af sælgere, der benytter stigningsperioder til at komme i sikkerhed. Vi bringer i denne udgave en større analyse med henvisning til, at der under de seneste tre års aktierally ved hver negativ korrektion hurtigt er indtruffet endnu større nye stigninger. Handelsmønster, stemning/psykologi, makrobilledet og manglende tro på centralbankerne betyder, at det er anderledes denne gang.     

 

Mulighed for gode køb til lave priser

De kommende ugers eller måneder kursfald kan dog skabe en fantastisk mulighed for at komme ind på aktiemarkederne til gunstige priser. Forudsætningen er naturligvis, at den globale økonomi ikke falder helt sammen, så også virksomhedernes overskud falder markant. Det er der ikke noget, der tyder på nu, så kursfaldene betyder alt andet lige, at værdiansættelserne bliver mere rimelige.

     Kan gode regnskaber for 3. kvartal, som nu begynder at tikke ind, redde det hele? Nej, disse regnskaber får ingen som helst betydning. Regnskaber er bagudrettede, og aktiemarkedet reagerer på forventninger til fremtiden. Så regnskaberne for Q3 skal nok blive fine, men det vil ikke ændre på stemningen over-night. Se eksempelvis det store amerikanske selskab Alcoa, der kom med regnskab onsdag: resultatet var langt bedre end analytikerne havde ventet, men effekten på det generelle aktiemarked var lige præcis nul.

 

Bavarian var ugens positive overraskelse

En af ugens positive overraskelser var Bavarian, der samlet steg 18 %. AktieUgebrevets analytiker Peter Aabo har et kursmål på 195 mod den aktuelle kurs i 123. Citigroup opjusterede aktien i denne uge. Og Bavarian ses sammen med Johnson & Johnson som en vigtig aktør omkring udvikling af ebola vaccine, hvor de har fået fast track godkendelse til at udvikle og afprøve vaccine.

     CBC Medical/Thomson Reuters oplyser, at “Scientists will fast-track tests on another Ebola vaccine, this time from Johnson & Johnson, in another sign that the world’s worst outbreak of the virus is mobilizing research into the deadly disease. J&J said on Thursday that clinical trials of its new vaccine, which includes technology from Danish biotech firm Bavarian Nordic, would commence in early 2015.”

     Bavarian Nordic oplyser, at der i et nyligt studie, udført af de amerikanske sundhedsmyndigheder, blev vist lovende resultater ved at blande Bavarian Nordics teknologi med Johnson & Johnson-teknologi. Resultaterne viste 100 % beskyttelse mod den aggressive Ebola Zaire-virus.

     Med til at løfte aktien kan også være en artikel i tidsskriftet Dagens Medicin, som beskriver Bavarians fase III forsøg med prostatavaccinen Prostvac. Læge Michael Borre oplyser til Dagens Medicin, at ”I forsøget får en tredjedel af patienterne placebo, en tredjedel får vaccinen, og den sidste tredjedel får vaccine kombineret med det immunstimulerende GMF.”

     Det er endnu for tidligt at sige, hvordan de forskellige grupper klarer sig, da forsøget er blindet. Men Michael Borre har gjort sig nogle observationer: ”Vi kan se, at der lige nu er en tredjedel, der klarer sig uventet godt, og så er der en tredjedel, som ikke har kunnet gennemføre behandlingsprogrammet på grund af sygdomsprogression og derfor modtager anden behandling. Det er lidt tankevækkende,” siger han til Dagens Medicin.

 

Højt afkast i Pensionsporteføljen

AktieUgebrevets Pensionsportefølje øgede i denne uge det samlede afkast i 2014 fra 29 % til 35 %. Fremgangen skyldes vores store afdækningsposition i den svenske bearfond, Xact Bear 2, som steg knap 10 % i ugens løb, og dermed neutraliserede kurstabene i de øvrige papirer. I starten af ugen købte vi til porteføljen Bavarian Nordic, som efterfølgende er blevet opjusteret til køb af det internationale finanshus Citigroup. Det har givet os en gevinst på 11 % i porteføljen. Vores strategi er fortsat at forfølge en meget forsigtig linje, hvor vi grundlæggende kører med en stor afdækning af de øvrige danske aktier i porteføljen. Men hvor vi også kortsigtet vil forsøge os med kortsigtede positioner, dog med et stramt stop loss.  

Tags

Anbefalede artikler