Konglomerat tilbage i vækstsporet

Schouw & Co er efter års afhængighed af Vestas aktien trådt ud af vindmøllegigantens skygge. Nu tegner frem tiden lys, og konglomeratets aktiekurs kan blive fordoblet på seks år.

INVESTERING

For tre år siden bestod to tredjedele af værdien i Schouw & Co af Vestasaktier. Det fik aktiekursen på konglomeratet til at svinge i takt med møllegiganten. I dag udgør værdien af aktierne kun 2,6 procent af egenkapitalen, hvilket har gjort Schouwaktien immun over for kursudviklingen i Vestas. Faktisk skal Vestasaktien falde med 6 kroner, før kursen på Schouw teoretisk bør falde med blot én krone.

Der er altså ikke meget Vestas tilbage i Schouw. Derimod rummer konglomeratet seks 100 procentejede virksom­heder, der alle bidrager positivt til bundlinjen. Mastodonten er fiskefoderfabrikanten Biomar, der i 2012 tegner sig for 53 procent af driftsoverskuddet, mens Fibertex Personal Care, der producerer ikkevævede tekstiler til blandt andet bleer, er næststørst med 20 procent. De to handelsvirksomheder Grene og HydraGrene tegner sig for henholdsvis 12 og 9 procent af Schouws drifts­overskud ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler