Kom med på det europæiske opsving

En række europæiske aktier halter efter de amerikanske og kan forventes at stige, mener ekspert i Danske Invest.

INVESTERING

Fra flere økonomer lyder der nu mildere toner, når talen falder på europæisk økonomi. De fleste iagttagere forventer en beskeden økonomisk vækst i de kommende år efter halvandet år med en samlet negativ vækst i regionen. Men hvordan ser Europa ud set med investorøjne?

"Helt overordnet har vi en positiv anbefaling på europæiske aktier. I løbet af de seneste år er europæisk økonomi blevet holdt tilbage af to forhold. For det første har finanspolitikken på tværs af landene været meget stram, og for det andet har det finansielle system været under så meget pres, at bankerne har holdt sig tilbage med långivningen. Vi ser tegn på ændringer i begge faktorer nu," siger chefstrateg for Danske Invest, Bo Bejstrup Christensen.

Målt på kurs/indre værdi, der angiver markedsværdien i et selskab i forhold til egenkapitalen, er Europa nu også markant billigere end det amerikanske aktiemarked. Det europæiske K/I er således 1,6 i Europa mod 2,5 i USA. Den store forskel skyldes ikke kun, at Europa historisk handles med rabat til USA.

"Bankaktier fylder godt nok mere i de europæiske indeks, og finanssektoren har generelt en lavere K/I end industriaktier, men det kan stadig ikke forklare en så markant forskel. Vores vurdering er, at Europa ganske enkelt er langt billigere prissat end USA," siger chefstrateg for Danske Invest, Bo Bejstrup Christensen.

Det er dog ikke ligegyldigt, hvor man som investor sætter sparepengene. Mange af de større selskaber i Europa er globale koncerner, der henter en stor del af afsætningen uden for Europa. For at få den ægte vare - altså en mere direkte eksponering til europæisk økonomi - bør man kigge mere på de mindre selskaber.

"Vi har et godt øje til small cap i Europa for tiden.  Generelt er de mere afhængige af det hjemlige europæiske marked," siger Bo Bejstrup Christensen.

På sektorniveau peger chefstrategen på banker, forsikring, ejendomme og byggeri. Alle er de kendetegnet ved, at de har snablen dybt nede i de europæiske konjunkturer. Danke Invest har i øvrigt selv investeringsafdelingen Danske Invest Europa Small Cap med fokus på små og mellemstore europæiske selskaber.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display