Køb og sælg

Køb og sælg er en aktiv investeringsstrategi, der går ud på at udnytte de små ændringer i aktiekurserne til at opnå en gevinst.

INVESTERING

Med en “Køb og sælg”-strategi behøver du ikke vente på, at en aktie har fået fordoblet sin værdi, før du sælger den igen.

Gevinster på få procent er værd at tage med - især hvis du handler for store beløb, så der stadig er tale om en stor gevinst i kroner og øre. Når du henter de små gevinster hjem, er der heller ikke risiko for, at du på længere sigt må tage et tab på aktien, fordi kursen pludselig er faldet igen.

Omvendt risikerer du, at gå glip af fortjenesten på en aktie, der er inde i en solid optrend.

En aktiv køb- og salgsstrategi kræver en vis mindste-indsats for hver handel, da du typisk betaler en fast minimumskurtage til banken. Men da alle banker efterhånden har nedsat kurtage-satserne, kan du i dag nøjes med at handle aktieposter på helt ned til 30.000 kroner. Køber og sælger du for mindre beløb, vil omkostningerne ofte gøre et alt for stort indhug i dit afkast.

For at tjene penge på en aktiv strategi, skal du både have god indsigt i aktiemarkedet, have masser af tid til rådighed og være heldig. Du skal kunne spotte en billig aktie, før markedet ser den og sælge ud igen, når du synes aktien er overvurderet.

Svenske erfaringer tyder dog på, at de færreste private investorer har held med en aktiv strategi. En stor del af afkastet drukner i omkostninger, hvilket på bundlinien giver et dårligere resultat, end hvis du blot havde investeret i en bred kurv af aktier.

Tags

Anbefalede artikler