Køb mursten på børsen

Ejendomsselskaber er en særlig kategori af børsnoterede selskaber, der er oplagte for private investorer uden midler til selv at kaste sig ud i køb af erhvervsejendomme. Penge & Privatøkonomi sætter fokus på branchen og vurderer fem ejendomsaktier til din portefølje.

INVESTERING

Ejendomsinvesteringer har et kontrastfyldt image: På den ene side står det som det mest konservative af det konservative – som når Mads Skjerns svigermor Katrine Larsen i tv-serien Matador satte alle sine sparepenge i jord, som hun efterfølgende nægtede at sælge igen. På den anden side er ejendomsinvesteringer forbundet med halsløs spekulation, når der i højkonjunkturer på ingen tid bliver opbygget svimlende formuer, der senere bliver nulstillet ved spektakulære krak.

Det er Katrine Larsen, der har mest ret. En analyse fra Ejendomsforeningen Danmark dokumenterer, at afkastet på ejendomme i et gennemsnitligt år fra 1985 til 2010 var godt et par procent mindre, men langt mere stabilt end afkastet på aktier. Og i en sammenligning med guld – som ellers bliver opfattet som det sikre kort i urolige tider – giver ejendomme både et bedre og et mere stabilt afkast ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags