Køb aktier på telefonen

Styr din portefølje med din smartphone. Se her, hvordan du gør.

INVESTERINGEr du ejer af en smartphone, har du måske mulighed for at handle med værdipapirer direkte på telefonen. Det kræver blot, at du enten har en konto hos Nordnet eller er kunde i en af de efterhånden mange banker, der tilbyder dig den service.

Handlen med værdipapirer gennem smartphone-apps er generelt et nyt fænomen. En af de banker, der udbyder den mobile værdipapirhandel, er Danske Bank, som det sidste års tid har ført udførlig statistik fra måned til måned.

Tallene herfra viser, at app-handlernes andel af alle handler er tæt på femdoblet på et år. Selv om det lyder fristende og nemt at styre porteføljen fra telefonen, er det ikke nødvendigvis en god ide.

Jens Balle er administrerende direktør i investeringsforeningen Handelsinvest og holder derudover foredrag om blandt andet investeringspsykologi.

»Tilgængeligheden er med til at ændre folks adfærd. Når det bliver nemmere at handle, så vil nogle investorer helt naturligt handle mere,« siger Jens Balle.

I sit eget virke oplevede han som ansat i en bank, at omsætningen af aktier steg ganske betragteligt, alene fordi kunderne hele tiden i net banken kunne se, hvordan deres investeringer udviklede sig.

Jens Balle forklarer, at det giver en tendens til impulsivitet, når investorerne kan følge investeringen fra minut til minut.

»Når informationer bliver flere og nemmere at få fat i, har folk en tendens til at blive mere kortsigtede. Ser de Vestas falde mange dage i træk, tænker de, at den snart må stige. Men sådan hænger det jo ikke nødvendigvis sammen,« siger Jens Balle.


Handler på telefonen

Andelen af aktiehandler udført på mobilen er femdoblet det seneste år hos Danske Bank. De angivne procenter viser, hvor stor en del af alle selvbetjeningshandler i Danmarks største bank, der foregår gennem app’en.

Tags

Anbefalede artikler