Køb aktier med svensk rabat

Ordet rabat giver sjældent mening, når det gælder aktiekurser. Men for en række svenske investeringsselskaber får du faktisk prisnedslag.

INVESTERING

Kloge økonomiske hoveder har i årevis grublet. Der er blevet forsket, regnet og til sidst bare gættet. Kilden til al postyret er en række store børsnoterede investeringsselskaber primært fra Sverige, som intet andet laver end at eje værdier såsom aktier i andre selskaber – værdier du som investor kan efterprøve den samlede pris på. Alligevel bliver disse investeringsselskaber handlet til markedsværdier langt under, hvad de egentlig er værd.

Rabatten gør, at selskaberne igennem mange år har givet aktionærerne et risikojusteret merafkast på 1-2 procent årligt, fordi værdierne kan fås med rabat på 15- 20 procent. Hvis markedet for eksempel giver et afkast på 7 procent, og du får for 100 kroners aktier for 85 kroner i disse selskaber, forrentes din investering altså med 7 kroner årligt – det svarer til et afkast på 8,25 procent. Og et merafkast på 1,25 procentpoint. »Hvorfor rabatterne er der? Det ved vi faktisk ikke,« siger økonom Niklas Kohl fra CBS, som har forsket i disse rabatter på de svenske investeringsselskaber ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display