Kampen om marginalerne på verdenshavene

OW Bunker leverer brændstof til skibe, og det er en langt mere kompliceret forretning, end man umiddelbart skulle tro. Selskabet er en attraktiv væksthistorie at investere i, men med visse usikkerheder.

INVESTERING

Det er ikke tom snak, når Danmarks Rederiforening markedsfører sin branche under betegnelsen Det blå Danmark, for Danmark er, nu som altid, en søfartsnation, og det giver sig udslag i meget andet end A.P. Møller – Mærsk og de andre kendte rederier. Ved siden af dem er der en frodig underskov af store og små virksomheder, der også direkte eller indirekte lever af transportydelser på havet.

Siden den 28. marts har du haft mulighed for købe aktier i en af de mere markante af disse virksomheder. Den dag blev OW Bunker noteret på fondsbørsen i København. Selskabet regner sig selv som en de førende, uafhængige leverandører af bunkring – altså levering af brændstof til skibe – og i dette segment er selskabet, ifølge sin egen opgørelse, verdensførende med en markedsandel på 7 procent ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags