Jeudan: Fastholder forventninger efter solid driftsfremgang

INVESTERING

Tor Haddeland sidder afslappet på terrassens loungesofa. Et øjeblik ser han ud over den jyske natur og det uderum, han har skabt, mens den lette sommervind forsigtigt skubber til bladene på et træ, der har fået lov til at danne et organisk og naturligt modspil til terrassens totalt skarpe linjer.

– I glimt havde jeg set konturerne af den færdige have for mig. Alligevel kom det bag på både mig og ejerne, hvor stor den kom til at virke, da vi fik den bygget, fortæller han.

Han står bag firmaet Designhaver, der både har tegnet og opført terrassen for ejerparret, der har en fuldvoksen hang til enkelthed og minimalisme. “Linjer” er det gennemgående nøgleord i terrasseprojektet.

– De fleste af mine kunder tror, at slaget står om flisevalg og planter, når jeg skal tegne en have, men ofte er det havens struktur, der virkelig flytter på tingene. Sådan var det også her, forklarer Tor Haddeland.

Et af flere afgørende trick er, at terrassen er drejet 15 grader i forhold til huset. Det ville have været oplagt at føre linjerne fra huset videre, men så havde man ifølge Tor Haddeland ikke fået det optimale ud af den imponerende udsigt over en lille sø.

– Mange ville sikkert have lavet lige linjer og lagt planker på den lange led i retning af udsigten, men vi har lagt dem på tværs. Det bremser øjnene, fastholder blikket i haven og er med til at give fornemmelse af et større rum.

Tor Haddeland har bragt flere virkemidler i spil for at snyde synet og booste rumfornemmelsen. Fx er terrassen også opdelt i to niveauer, så alt efter hvor man sidder i haven, får man meget forskellige oplevelser af de enkelte rum.

Sidder man fx ved bordet bagest i terrassens “spisestue”, ser man ikke det nederste niveau. Rejser man sig og går mod vandet, så kommer den nedre terrassedel til syne, hvor man afsondret kan slænge sig i en liggestol, læse avisen og nyde udsigten.

Undervejs mod vandet vil man sandsynligvis kaste et blik ned på underlaget, der er endnu et eksempel på det gennemtænkte miks af kontraster. Ned mod loungezonen er der nemlig lagt granitfliser i lige rækker, så stenene ligner det oliebehandlede plankegulv, der dominerer spisezonen.

– Den rå granit imiterer træet, og granitbelægningen får en plankeeffekt. Det er ikke bare en belægning, men lange rækker af ekstra effekt, siger Tor Haddeland. I det hele taget er havedesigneren rigtigt godt tilfreds med frugten af de enormt mange arbejdstimer, der ligger bag enhver lille fuge og kant.

– Jeg sidder med den helt rigtige mavefornemmelse. Terrassen er den helhedsoplevelse, jeg havde drømt om. Samtidigt har den ikke stemplet 2010 på sig, for den rækker frem i tiden. At sidde her er som at køre i en luksusbil med et tidløst design.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display