Investorværktøj til gambleren

Flere investorer handler med de såkaldte certifikater eller ETN'er, der giver mulighed for et afkast, selv når markedet falder. Ifølge en erfaren investor kræver det dog en klar strategi.

INVESTERING

Børge Kjølhede er en mand med faste rutiner. Når vækkeuret ringer, trækker den nu pensionerede produktionschef i løbetøjet til den faste morgentur rundt i det jyske landskab. Når han så småt begynder at nærme sig sin bolig igen, er han spændt på at komme ind og se, hvordan den efterhånden store portefølje reagerer på markedets opstart. Det er snart 30 år siden, at Børge Kjølhede for første gang kom i berøring med aktier. Det var en medarbejderaktie fra Danisco, der kickstartede tilværelsen som investor, og som tiden er gået, er interessen for aktiemarkedet ikke blevet mindre – tværtimod.

»For tre-fire år siden stødte jeg for første gang på handel med certifikater. Muligheden for at få et afkast selv i et faldende marked fandt jeg interessant, og derfor satte jeg mig grundigt ind i, hvilke muligheder jeg fik med certifikater,« siger Børge Kjølhede ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags