Invester med benene oppe

Omkostningerne er lave. Afkastet følger markedet. Og du behøver ikke røre en finger. Det er nogle af grundene til, at passive investeringsforeninger har vundet indpas hos mange private. Få guiden til investeringsformen her.

INVESTERING

Michael Jørgensen ville investere de penge, han har på sin ratepension. Tidligere har han investeret i aktier, men da han ikke følte, at han havde indsigt nok i aktiemarkedet, valgte han en passiv investeringsforening.

»For mig er det en nem måde at investere på, hvor jeg får en enorm spredning på mange forskellige aktier på forskellige kontinenter, lande og sektorer. Samtidig er omkostningerne lave,« siger han.

Traditionelt har de private investorer ikke været vilde med den type investeringer, men den er vokset i popularitet de seneste år, hvor aktiemarkederne har været ustabile, og afkastet på obligationer ekstremt lavt. Passive investeringsforeninger skygger et bestemt marked af aktier eller obligationer. Foreningen køber for eksempel op i alle aktierne i det danske C20-indeks for at opnå det samme afkast, som markedet giver. Fordelen ved de passive former er, at de typisk er billigere end de aktivt forvaltede foreninger ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler