Investér i verdens randområder

De yderste randområder på investorens verdenskort, FRONTIER MARKETS, er ved at blive stuerene. I takt med, at de geografiske områder finder vej til de institutionelle investorer, kan timingen også være god for den private investor.

INVESTERING

Hvor risikovillig er du? Tør du købe aktier fra Zimbabwe? Investere i olie fra Kasakhstan? Eller hvad med miner i Bolivia? Hvis ovennævnte får dig til at løbe skrigende bort, bør du nok revidere din instinktive reaktion. Netop nu er der forhold, der gør, at investeringerne i de eksotiske grænselande, samlet kaldet frontier markets, kan være attraktive for dig som privat investor.

Frontier markets inkluderer lande på udviklings­skridtet før emerging markets. For investoren er de kendetegnet ved langt mindre markeder og likviditet end for eksempel emerging markets, der er skridtet før de endnu mere etablerede markeder i USA, Europa og lignende. Som investor bør du kunne sige frontier markets, fordi de i disse år oplever voldsom vækst, drevet af unge befolkninger og en kamp for at følge med udviklingen i emerging markets som Indien og Kina ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler