Investér i solenergi og gør en mærkbar forskel for klimaet og din formue

Der er flere gode grunde til at investere i solenergi. Udover et stabilt afkast og en god risikospredning kan du også neutralisere dit klimaaftryk. Læs mere

Annonce

INVESTERING

Investér i solenergi og gør en mærkbar forskel for klimaet og din formue

Danske investorer har for alvor fået øjnene op for grønne investeringer – og i særdeleshed for investering inden for solenergi. Det er der tre primære grunde til. For det første gør solenergien noget godt for klimaet og fremmer den grønne omstilling. For det andet er det en rigtig fornuftig investering med langsigtede, stabile afkast og lav risiko. Denne kombination er også kendetegnende for Obtons aktuelle aktieprojekt Obton Solenergi Stabil.

Neutralisér dit klimaaftryk
Med en investering i solenergi kan du formindske dit klimaaftryk ret markant. Investerer du fx 1 mio. kr. i Obton Solenergi Stabil, kan du spare miljøet for, hvad der svarer til CO2-udledningen fra 101 årlige flyrejser tur/retur mellem København og New York – eller hvad der svarer til 76 mellemklassebiler, der kører 20.000 km om året. 

1 mia. kr. hentet fra investorer – mere på vej
I Obton Solenergi Stabil er der indtil videre tegnet aktier for mere end 1 mia. kr., og på grund af den store efterspørgsel i projektet er det for nyligt blevet besluttet at lave en kapitalforhøjelse til 1,5. mia. kr.

Når projektet bliver fuldtegnet senere i 2019, betyder kapitalforhøjelsen, at der samlet set bliver investeret for ca. 6 mia. kr. i europæiske solcelleparker. Det gør Obton Solenergi Stabil til et af de allerstørste projekter af sin art i Europa.

Du kan fortsat nå at tegne aktier i projektet. Som investor får du udbytte for hele driftsåret 2019 allerede i 2020 – og investerer du før sommerferien (1. juli 2019), kan du komme med, inden tegningskursen stiger.

Succesfuld projektstart
Indtil videre er der indkøbt mere end 250 solcelleparker i seks forskellige lande til en værdi af 3,4 mia. kr. Det svarer til, at ca. 85% af den nuværende egenkapital er investeret i parker, der allerede er i drift eller under opførelse. Det forventede afkast ligger samtidig pænt over det budgetterede afkast på 8% i gennemsnit om året.

I 2018 var den samlede produktion 3% bedre end budgetteret, og i 2019 er produktionen indtil nu godt 10% foran budget på de idriftsatte parker. Der bliver derfor allerede genereret en god indtjening i projektet.

Hent oversigt over indkøbte solcelleparker + prospektet for Solenergi Stabil

Gennemtestet aktieprojekt
Obton Solenergi Stabil er efterfølgeren til to succesfulde aktieprojekter: Obton Solenergi Global og Obton Solenergi Balance. Begge projekter kører med opjusterede afkast og meget stabil produktion gennem flere år.

Dine fordele ved investering i Obton Solenergi Stabil:

  • Grøn investering, der kan kompensere for dit eget CO2-aftryk
  • Risikospredning fra fx aktier og geografisk i projektet med solcelleparker placeret i Frankrig, Tyskland, Holland, Belgien, Italien og Ungarn
  • 8% i gns. årligt afkast, heraf udbetales 5% i årlige udbytter, men 3% geninvesteres. (både udbytter og kursgevinster er skattefrie for selskabsinvestorer)
  • Gode exitmuligheder med bl.a. planlagt børsnotering i 2020
  • Investerer du i år, får du udloddet udbytter allerede efter generalforsamlingen i foråret 2020
  • En investering med et attraktivt afkast/risikoforhold. På en skala fra 1-7 (hvor 7 er mest risikabelt) ligger Solenergi Stabil på 3 i den summariske risikoindikator, som også anvendes af bl.a. bankerne.

Hent investormateriale her

Om Obton:
Obton er Danmarks mest erfarne investeringspartner inden for solenergi. Obton er samtidig blandt Europas største investorer i solenergi og står i alt bag mere end 600 solcelleparker, der leverer grøn strøm til over 130.000 husstande. Obton tilbyder sine investorer et solidt alternativ til aktier og obligationer, der er uafhængige af finansmarkedet. Dermed opnår investorerne en stor risikospredning og en forrentning, der set over en årrække er højere end det historiske afkast på aktiemarkederne.

 

Anbefalede artikler