Invester i nordisk bankguld

Tag turen nordpå, hvis du er på udkig efter en veldrejet bankaktie med et solidt kurspotentiale. Her finder du den uforskammet lavt prissatte BankNordik fra Thorshavn på Færøerne og den stabilt indtjenende Grønlandsbanken fra Nuuk.

INVESTERING

Omkranset af Atlanterhavets barske bølger på Færøerne og med udsigt til havisen i Det Arktiske Ocean i Grønland finder du de to oversete banker: Banknordik og Grønlandsbanken. Begge er de noteret på Københavns Fondsbørs.

Ud over de barske klimatiske betingelser og afstanden fra Danmark har de to banker også en del økonomiske fællestræk, hvilket gør dem til sær­deles attraktive køb for den forsigtige investor.

Ganske vist finder du et par håndfulde solidt indtjenende og velpolstrede banker blandt de 31 børsnoterede danske pengeinstitutter – men i de fleste tilfælde er aktierne også prissat der­efter. Det er ikke tilfældet for de to nordatlantiske skønheder. Flere af de andre børsnoterede pengeinstitutter slås derudover med en lang række problemer såsom en skønsom blanding af en beskeden egenkapital, høj krediteksponering mod risikable erhverv som landbrug og ejendoms­investering, massive indtjeningsproblemer samt en alt for lille buffer til fremtidige tab ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags