Invester i Norden med globalt afkast

Tror du på et globalt opsving, bør du se nord for Danmark for et større afkast. Både Norge og Sverige byder på volatile selskaber, der følger verdensøkonomiens luner tæt.

INVESTERING

Der er 6.724 kilometer mellem Stockholm og Beijing. På trods af afstanden er de store selskaber i Sverige ofte mere afhængige af udviklingen blandt de kinesisk-talende forbrugere end af konjunkturerne i den hjemlige blå og gule økonomi. Nogenlunde samme mønster gælder for en investering i Norge – men her er det i stedet den globale oliepris, som påvirker mange af selskaberne.

»Mange har haft en tendens til at sige, at når det går godt i Sverige og Norge, så går det også godt på deres respektive aktiemarkeder. Men sådan er det ikke nødvendigvis. Selskaberne er meget afhængige af resten af verden,« siger porteføljeforvalter Christian Neble Hansen fra Nykredit med speciale i nordiske aktier ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler