Investér i grøn mælk og få fast renteafkast

Fødevaregiganten Coop tilbyder nu sine 1,7 mio. medlemmer at få en fast rente på 3-4 pct. for at låne penge til bæredygtig fødevareproduktion. Du kan også donere beløb helt ned til 100 kr. og få gaver, vareprøver eller andet retur.

  Foto: istockphoto.com  

INVESTERING

I øjeblikket er bankernes indlånsrente ikke meget værd, og derfor kan du med fordel se dig omkring efter spændende måder at investere din formue og forhåbentlig opnå højere afkast end netop at lade pengene stå i banken og blive ædt op af inflation.

Få fast renteafkast

Det seneste investeringsalternativ kommer fra Coop, som gennem en crowdfunding-model nu gør det nemt for dig at investere i fødevareproduktion. Det skriver Politiken.

Med investeringer i virksomheder som Thise Mejeri og Fejø Frugt bliver Coops medlemmer tilbudt en fast rente på 3-4 procent for deres investeringer.

»Et attraktivt alternativ til at have pengene stående på en indlånskonto i banken, hvor renten er 0«, siger projektets direktør, Charlotte Skovgaard, til Politiken.

Stigende interesse for at lokal fødevareproduktion

»Vores undersøgelser viser, at medlemmerne har en stor og stigende interesse for lokale fødevarer. De vil gerne støtte de små samfunds virksomheder, de vil gerne involvere sig. Og så er de optaget af de historier, der gemmer sig bag mange af de nye innovative fødevareproducenter, der dukker op i disse år«, siger hun til Politiken.

Den nye portal, som er skabt i samarbejde med Danmarks største crowdfundingplatform, Lendino, hedder Coop Crowdfunding.

På platformen kan du udbyde to-årige lån, som modtagervirksomheden betaler tilbage med månedlige ydelser, der også indeholder et renteafkast. Og det gælder, uanset om lånet er på 1000 eller 100.000 kroner.

Når de to år er gået, har du fået hele lånebeløbet tilbage plus en aftalt rente. Din modydelse er den indbyggede risiko i, at fødevarefirmaet kan gå konkurs i låneperioden.

Bliv sponsor for 100 kr.

I en anden model kan du droppe udlånet og i stedet blot støtte firmaer og projekter med mindre beløb i en slags sponsorat og få belønninger retur i form af vareprøver, virksomhedsbesøg eller gaver. Du kan bidrage med helt ned til 100 kr.

Tags

Anbefalede artikler