Investér i firmaers gæld

Køb af virksomheders obligationer er interessant for den private investor, fordi renten på stats- og realkredit - obligationer er historisk lav. Men det er kun en god forretning, hvis økonomien udvikler sig i et moderat tempo.

INVESTERING

Når en stor virksomhed skal låne penge, går den i banken eller sælger virksomhedsobligationer. Sidstnævnte giver selskabet længere løbetid, og derudover slipper det for at have pengeinstituttets øjne i nakken hele tiden. Den frihed er virksomhedernes ledelser villige til at betale for. Derfor får du som investor en lidt højere rente på virksomhedsobligationer, end hvis selskabet havde lånt pengene i banken.

Virksomhedsobligationer er interessante for dig, fordi de giver en højere rente end traditionelle obligationer. Visse firmaer betaler i øjeblikket op til otte procent i rente. Interessen for at købe erhvervslivets gæld har været kraftigt stigende, siden renten på stats- og realkredit­obligationer begyndte at falde i begyndelsen af 2009 – og har sendt en 10-årig dansk statsobligation helt ned i 1,5 procent ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display