Indien – det nye Kina

I forhold til Kina har demokratiet i Indien været en hæmsko for den økonomiske vækst, men landet kan blive det næste store væksteventyr.

INVESTERING

 

 

  Indbyggertal:
1,14 milliarder
BNP pr. indbygger:
2.780 dollar


Indien har stået lidt i skyggen af Kina, men er formentlig det næste store vækstmirakel.

Mens Kina har været god til at opbygge en effektiv infrastruktur til glæde for de mange udenlandske produktionsvirksomheder, slæber de hidtil mere bagefter i Indien.

Hvor vækstforventningerne til Kina lyder på cirka 10 procent til næste år, lyder en prognose fra Nordea Invest på 7,5 procent i Indien – hvilket dog stadig er imponerende.

“Når man sammenligner Kina og Indien, er forskellen, at der er demokrati i Indien, og det gør beslutningsprocessen mere træg. Væksten sker under hensyntagen til forskellige ting,” siger Henrik Drusebjerg fra Nordea Invest.

Indien har den fordel i forhold til Kina, at befolkningen taler meget bedre engelsk, og efterhånden er lønningerne i Kina steget så meget, at Indien er billigere med hensyn til produktionsomkostninger.

Derudover har Indien en stor og veluddannet befolkning, og det er alt sammen faktorer, der giver grobund for et væksteventyr.

 

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display