Hvordan investerer jeg min pension i udbytteaktier?

INVESTERING

Stil selv spørgsmål til eksperterne her.

SPØRGSMÅL:
Jeg har en mindre tidligere firmapensionsordning, som jeg har fået flyttet til et depot i banken. Jeg er interesseret i at investere pengene selv og har små 80.000 kroner på ordningen. Jeg er mest glad for danske aktier og går mest efter udbytteaktier. Har I nogle gode forslag til sådanne aktier samt eventuel fordeling af pengene?

Jeg ved godt, at der også findes investeringsforeninger, som jeg kan sætte pengene i, men det er ikke mit ønske i første omgang. Skulle det på et senere tidspunkt blive aktuelt, har I så nogle fonde, der ville være bedre end andre? Jeg har lang tid til pensionering (over 30 år) og høj risikovillighed. A.F., København

SVAR:
Blandt udvalget af danske aktier med tradition for højt udbytte finder vi DFDS, Royal Unibrew, Københavns Lufthavne, Tryg og TDC. Det direkte afkast i form af udbytter på de fem nævnte aktier har vi i februar 2013 beregnet til cirka 6,6 procent, men afkastet kan ændre sig fremover. Imidlertid er fem aktier ikke tilstrækkeligt til at sikre en ordentlig spredning i porteføljen, som dermed får en risiko højere end markedet.

Du kan eventuelt bruge halvdelen af porteføljen på en afdeling fra Sparindex med danske aktier, OMX C20 Capped index. Afdelingen følger udviklingen i det justerede C20-indeks med en mindre vægtning af Novo Nordisk. De Årlige Omkostninger i Procent (ÅOP) udgør kun 0,62 procent. Alternativt kan du overveje Danske Invest Europa Højt Udbytte med en ÅOP på 1,92 procent.

Hilsen Jørgen Rasmussen (Økonomisk Journalist med speciale i bolig og investering)

Mød Penge & Privatøkonomis eksperter og stil selv spørgsmål til dem her.

Tags

Anbefalede artikler