Hvordan investerer jeg 1 million kroner bedst muligt?

INVESTERING

Stil selv spørgsmål til eksperterne her.

SPØRGSMÅL:
Jeg er 44 år og har været ude for en arbejdsulykke - en rygskade - for knap 5 år siden, og nu får jeg udbetalt min erstatning. Efter jeg har købt en bil, som jeg kan holde ud at køre i, og betalt anden gæld ud, er der cirka 1 million kroner tilbage - og de penge vil jeg gerne investere bedst muligt. Har I nogle gode ideer, som kan hjælpe mig?
M.L.J., København

SVAR:
Svaret afhænger af din risikovillighed og dermed også af din tidshorisont. Har du en lav risikovillighed og en tidshorisont på eksempelvis fem år, vil et indskud på en højrentekonto give dig en fast rente på 3 procent i fem år. FIH Erhvervsbank tilbyder aktuelt denne rente. Husk, at kun beløb op til cirka 745.000 kroner pr. bank er omfattet af indskydergarantiordningen.

Er du mere risikovillig og har en længere tidshorisont, kan du investere halvdelen af beløbet i en aktiebaseret investeringsforening med lav risiko. Et godt bud er Sparindex Globale Aktier Minimum Risiko, som er udbyttebetalende. Regn med 2 kroner i udbytte for 2012, hvilket svarer til et direkte afkast på 2 procent.

Er du forholdsvis risikovillig, investerer du hele beløbet i aktier. Eksempelvis Sparindex DJSI World Index. Alternativt kan du købe for 50.000 kroner i samtlige C20-aktier.

Hilsen Jørgen Rasmussen (Økonomisk Journalist med speciale i bolig og investering)

Mød Penge & Privatøkonomis eksperter og stil selv spørgsmål til dem her.

X

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display