Hvad er en investeringsforening?

En investeringsforening er en sammenslutning af investorer, der fx investerer i aktier, obligationer og fast ejendom. Her kan du læse mere om, hvad investerinsgforeninger går ud på.

INVESTERING

En investeringsforening er principielt en sammenslutning af investorer, der er gået sammen om at investere i aktier, obligationer, fast ejendom eller noget helt fjerde. Der er dog ikke tale om en godgørende forening, men derimod om en rigtig god forretning for det selskab, der står bag investeringsforeningen – det er typisk en bank.

Nogle investeringsforeninger samarbejder med den bank eller de finansielle institutioner, den er en del af. Eksempelvis vil kunder i Nordea få anbefalet afdelingerne i Nordea Invest, mens kunder i Danske Bank vil blive rådet til at investere gennem Danske Invest.

Der er dog ingen grund til at lade sig begrænse til nogle få investeringsforeninger, blot fordi man er kunde i en bestemt bank. Via Fondsbørsen er der fri adgang til hundredvis af investeringsforeninger.

Nemt – og dyrt
Ved at investere via en investeringsforening overdrager du ansvaret for dine penge til professionelle investorer, der har stor viden på netop deres felt og følger udviklingen tæt, så de har mulighed for at reagere hurtigt på ændringer i markedet. Investeringsforeningen har samtidig den fordel, at den råder over en stor formue og derved kan foretage betydelige investeringer i aktier eller obligationer, som investeringsforeningen har tiltro til. Det giver dig en række fordele, hvis du ikke har den fornødne tid, viden og økonomi til at investere på egen hånd.

Investeringsforeningerne tager sig til gengæld godt betalt for deres arbejde, og det kan mærkes på det endelige afkast.

Tags

Anbefalede artikler