Hvad er dit alternativ til obligationer, når renterne stiger?

Med varslingen om en rentestigning fra FED, ser afkastet på obligationer ud til at falde yderligere. De store spillere på markedet har fundet et attraktivt alternativ med solide afkast og høj sikkerhed, som du også kan få del i – se her hvordan.

Annonce

INVESTERING

Bliv klogere på et attraktivt alternativ til aktier og obligationer her.

Snakken har for længst forladt krogene, og det er nu ganske udtalt, at en rentestigning fra den amerikanske centralbank (FED) er sandsynlig i nær fremtid. Det næste rentemøde fra centralbanken, der typisk er vejviser for det øvrige finansmarked verden over, finder sted 14.-15. marts, og flere eksperter anslår, at renten vil få et nøk op.  

Financial Times vurderer, at sandsynligheden for en renteforhøjelse på FEDs næste møde ligger på 80 pct., mens Bloomberg vurderer, at sandsynligheden er 70 pct.

Obligationer står altså endnu engang for fald. Samtidig er prisen på aktier historisk høj. Så måske det er værd at kigge sig omkring efter alternativer, hvis du ikke vil betale den dyre pris for aktier eller se dine obligationer levere et afkast tæt på nul?

Obton lancerer nyt projekt i Holland med solide afkast og høj sikkerhed

De store spillere, såsom pensionskasserne, har i disse år øjnene rettet mod alternative investeringsformer for at få et ekstra ben i deres porteføljer, der er uafhængigt af det øvrige finansmarked. Alene i 2016 øgede 12 af landets pensionsselskaber sammenlagt investeringen i alternativer med 56 mia. kr., hvilket er et rekordhøjt beløb på et enkelt år.

”Investering i sol- og vindprojekter er som regel henvendt de store spillere på markedet pga. projekternes størrelse. Hos Obton gør vi det muligt for mindre og mellemstore investorer at få del i de attraktive afkast,” siger Oliver Peters, der er investeringsdirektør.

Hvor det for pensionskasserne er et forholdsvist nyt fokusområde, har Obton i 10 år beskæftiget sig med investering i vedvarende energi og skabt positive resultater for mere end 1.800 investorer.

 Premiere på hollandsk projekt særligt målrettet selskabsinvestorer og folk i VSO

 ”I flere år har vi haft vores øjne rettet mod Holland, og efter lang tids research og forhandling, er vi nu stolte af at lancere det første selvstændige solcelleprojekt i Holland,” siger Oliver Peters.

Der er tale om et P/S-selskab med en gennemskuelig og begrænset risikoprofil, som genererer overskud fra dag ét. Afkastet er uafhængigt af det generelle finansmarked, og derfor et oplagt alternativ til aktier og obligationer.

Projektet henvender sig til dig, der investerer via selskabsmidler eller dig, der investerer gennem virksomhedsskatteordningen (VSO). Over en 25-årig periode modtager du årlige udbytter på 7%.

Pga. P/S-strukturen modtager du med en ejerandel på 11,11% udbytterne skattefrit. Det betyder, at det årlige afkast på 7% reelt svarer til et aktie- og obligationsudbytte på cirka 8,5%.

Er du privat investor med frie midler? Læs mere om Obton Solenergi Balance her.

Holland har været relativt langsomme til at komme ud af starthullerne på den grønne bane, men en ny, ambitiøs klimastrategi betyder, at der i løbet af de næste fem år vil blive installeret vedvarende energi svarende til en femdobling af Hollands nuværende mængde grønne energikilder.

Det vil sige, at den politiske opbakning til installation af solcelleparker er stor, og derfor er det muligt at lave statsgaranterede aftaler om strømpriserne på den producerede strøm.

Investeringen i korte træk

  • Projektet er henvendt selskaber og investorer i VSO
  • Gennemsnitligt årligt udbytte på 7% over 25 år
  • Skattefrie udbytter for VSO-investorer og selskabsinvestorer
  • Investeringen er uafhængig af konjunkturudsving
  • Begrænset og gennemsigtig risikoprofil
  • Finansieringstilbud på non-recourse vilkår med fast, lav rente
  • En andel på 11,11% kræver indskud på DKK 770.000

Mange vælger en porteføljesammensætning, hvor obligationer skal være modvægt til fald i aktiekurserne. Med Obtons premiere på Solenergi Sterk får du et attraktivt merafkast i forhold til f.eks. 10-årige tyske eller hollandske statsobligationer, der pt. ligger på henholdsvis 0,3% og 0,4%.

Læs mere om Obton Solenergi Sterk her.

 

 

Tags

Anbefalede artikler