Hold øje med renten: USA løber fra Europa

Forskellen på amerikanske og europæiske renter vil blive større, da amerikansk økonomi er mindst to- tre år foran den europæiske i den økonomiske cyklus. Det vurderer Danske Invests chefanalytiker.

INVESTERING

Der er for investorer fortsat udsigt til meget lave renter i euroområdet og Danmark, mens de amerikanske renter er på vej op. Det vurderer Bo Bejstrup Christensen, der er chefanalytiker for Danske Invest på baggrund af den amerikanske arbejdsmarkedsrapport i fredags, der var stærkere, end flere analytikere havde ventet. Bo Bejstrup Christensen har tidligere opjusteret sine forventninger til den amerikanske vækst i år til et sted mellem 3-4 pct., ligesom han forventer ca. 250.000 nye job om måneden i den amerikanske økonomi. Jobtallene i fredags lød på 248.000 nye job i september.

De amerikanske jobtal står i skarp kontrast til begivenheden dagen før, hvor centralbankchefen for Den Europæiske Centralbank, ECB, Mario Draghi, uddybede behovet for et opkøbsprogam og bekræftede udsigterne til lave renter så langt øjet rækker i Europa. Ifølge chefanalytiker for Danske Invest Bo Bejstrup Christensen viser de to begivenheder med al tydelighed forskellen på den økonomiske vækst i de to verdensdele. Det betyder noget for udviklingen i renterne i de to regioner.

 ”De to begivenheder understeger den store forskel på USA og euroområdet. USA er meget stærkere end euroområdet og mindst to-tre år længere fremme i den økonomiske cyklus,” forklarer Bo Bejstrup Christensen. Han uddyber, at Draghi selv under sit møde flere gange pointerede, at der er stor forskel på, hvor Europa er i sin cyklus i forhold til andre område. Mens andre er på vej til at stramme, er der flere år til, at ECB gør noget tilsvarende.

Tags

Anbefalede artikler