Hold øje med exit-udgangene

Egenkapitalen i SAS er formentlig forduftet om tre år, og de statslige ejere deltager ikke i flere kapitalforhøjelser. Dermed blinker luftfartsselskabets til salg-skilt allerede fra facaden.

INVESTERING

SAS har tabt over 10 milliarder kroner de seneste fire år. Flyselskabets økonomi bevæger sig derfor på usikre vinger, og det har skabt yderligere turbulens, at EU er klar til at vedtage en ny regnskabspraksis, som endeligt slår hullet ud af egenkapitalskassen. Hvis de nye regler som ventet bliver vedtaget, skal SAS’ samlede pensionsforpligtelser bogføres som et stort passiv i stedet for som nu at blive bogført år for år. Det vil skære cirka 10 milliarder kroner af egenkapitalen, som derefter vil balancere omkring nulpunktet. Selv om beløbet kun er regnskabsteknisk, kan det få stor betydning.

»Selskabet bliver tvunget til at styrke egenkapitalen. Kapitalstrukturen vil være fuldstændig ødelagt, og det kan hverken revisorer eller finansielle partnere acceptere,« siger aktieanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Cxense Display