Hold øje med bankens diskrete malkeko

Når du handler investeringsbeviser, dyrker nogle banker en ekstra indtjeningskilde i form af store kurs forskelle mellem købs- og salgspriser - de såkaldte spreads. Resultatet er yderligere indtjening til banken og mindre i afkast til dig.

INVESTERING

Køber du beviser i en investeringsforening så hold ikke alene øje med foreningens omkostninger, men også forskellen mellem bankens købs- og salgskurser – det såkaldte spread. En stor forskel i spreadet sikrer banken en diskret ekstraindtægt og dig en tilsvarende merudgift som investor.

En gennemgang af spreadet i de danske bankkontrollerede investeringsforeninger viser, at kursforskellene er langt større end hos udenlandske fonde. I den billige ende af markedet finder du fonde fra Bankinvest, der placerer sig med et gennemsnitligt spread på 0,54 procent, mens de to storbanker, Danske Bank og Nordea, placerer sig i slipstrømmen med spreads på henholdsvis 0,56 og 0,60 procent.

Som den suverænt dyreste finder vi Jyske Invest, der i sandhed lever op til sit slogan om at »forvente en forskel«. Her ligger det gennem-snitlige spread på 1,24 procent ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display