Her skal du investere i 3. kvartal

Danske Invest ser overordnet gode afkastmuligheder for aktieinvestorer i det kommende kvartal.

INVESTERING

Trods den aktuelle græske uro er europæiske aktier stedet at være som investor i de kommende måneder, og vi er mindre bekymrede for faldende obligationskurser i Europa end i USA.

Sådan lyder et par af de centrale pointer, når Danske Invests chefanalytiker Bo Bejstrup Christensen vurderer udsigterne for de finansielle markeder i 3. kvartal 2015 i analysen Investor Brief, som Danske Invest netop har sendt på gaden.

Der er ifølge chefanalytikeren to faktorer, som investorer skal fokuserer på, når de ser fremad. Det første er de økonomiske scenarier for de tre nøgleregioner USA, Europa og Kina. Den anden faktor er prisfastsættelsen på forskellige, primære aktivklasser.

”Vores overordnede budskab er, at den globale økonomi fortsætter med at vokse. Og det er den helt fundamentale årsag til, at vi også generelt er positive på de fremtidige afkastmuligheder for henholdsvis aktier og andre risikable aktiver som fx virksomhedsobligationer,” siger Bo Bejstrup Christensen.

Amerikanske aktier for dyre
Han er dog mere positiv på europæiske aktier end amerikanske.

”Vores vurdering er, at amerikanske aktier er en smule dyrt prissat. Prisfastsættelsen på aktier er efter vores vurdering den helt store forskel mellem USA og Europa. Europæiske aktier, specielt aktier i eurozonen, er stadig moderat billigt prisfastsat,” siger han.

For amerikanske aktier er vurderingen, at de groft sagt vil fortsætte, som de har gjort det meste af året – nemlig at handle inden for et meget, meget snævert bånd. Dermed er afkastmulighederne for amerikanske aktier ikke så interessante, selv om amerikanske aktier dog kan få medvind fra en styrket dollar.

Basis for japanske kursstigninger
Bo Bejstrup Christensen mener også, at japanske aktier udgør en attraktiv investeringsmulighed.

”De seneste års aggressive økonomiske politik i Japan har pustet gang i et opsving. Kigger vi frem, mener vi, at japanske virksomheder pt. er udsat for et betydeligt pres fra både investorer og politikere for at opprioritere profitabilitet og afkast på investeret kapital,” siger han og tilføjer, at japanske virksomheder samtidig sidder på betydelige kontantbeholdninger.

Få adgang til hele Investor Brief fra Danske Invest via linket her:
De vigtigste temaer og muligheder for 3. kvartal

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display