Her gælder det om at passe på

INVESTERING

Hvad nu hvis en, der står i relation til virksomheden, ved et tilfælde kommer i besiddelse af fordelagtig viden. Er det så insiderhandel? Jesper Lau Hansen giver sine bud her.

NÅR EN BUTIKSDRIVENDE VED NOGET

Scenarie: En B&O-forhandler ved, at salget af et nyt produkt går godt, og handler?

Jesper Lau Hansens vurdering: Her er GULT LYS. Hvis han ved, at han muligvis har en speciel viden, som resten af markedet ikke har, må han dog ikke handle aktier.

HVAD MED EN UNDERLEVERANDØR?

Scenarie: En underleverandør til et børsnoteret selskab bemærker, at ordrer bliver aflyst/udvidet. Han tænker, at noget er under opsejling, og handler aktier.

Jesper Lau Hansens vurdering: GULT LYS. Situationen afhænger af, om han har viden, som han burde forstå, at andre ikke har. Det kan være svært, for hvem har ellers adgang til at forstå ordresituationen? Man kan skønne, at informationen er kendt i markedet.

MEDARBEJDER SER FINE SALGSTAL

Scenarie: En butiksmedarbejder hos IC Companys noterer sig, at salget af de nye tøjkollektioner er formidabelt godt/usandsynligt ringe, og handler derefter.

Jesper Lau Hansens vurdering: Igen er der GULT LYS. Det afgørende er, om vedkommende her har forstået, at denne viden har ingen andre – og kan heller ikke få.

BILSÆLGEREN LÆGGER MÆRKE TIL

Scenarie: Bilforhandleren, som sørger for selskabets bilflåde, bemærker en usædvanlig op- eller nedgradering.

Jesper Lau Hansens vurdering: GULT LYS. Meget vil tale for, at informationen er for usikker til at påvirke kursen.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display