Her er ugens vigtigste regnskaber

Sæsonen for halvårsregnskaber er i fuld gang, og denne uge er ingen undtagelse. Se, hvad du skal holde øje med, i ugens fem vigtigste regnskaber.

INVESTERING

Parken Sport & Entertainment

 24/8 

Parken Sport & Entertainment måtte nedjustere deres forventninger til året, efter at kvalifikationen til Euro League glippede i starten af august. Det huede hverken fans eller investorer, der tog konsekvensen og sendte aktiekursen ned.

En måned forinden havde selskabet købt kontortårn D i Telia Parken for 84 millioner, fortæller Lau Svendsen. Nu ejer Parken Sport & Entertainment alle fire tårne.

Analytikerne vil fokusere på, om selskabet kan få fitnessafdelingen, Fitness.dk, i bedre form med højere omsætning og flere kunder. Fitness.dk agerer i et konkurrencepræget marked og har været plaget af underskud i de senere år, forklarer Lau Svendsen.

 

Bavarian Nordic

25/8

Bavarian Nordic er ramt af en spektakulær sag, hvor hedgefonden Kerrisdale Capital ikke alene har shortet aktien, men også højest usædvanligt har udsendt en 52 sider lang rapport til andre investorer i selskabet, hvori de argumenterer for, at kursen på Bavarian Nordic skal ned.

I rapporten sår Kerrisdale Capital blandt andet tvivl om Bavarian Nordics forskningsmetoder - noget Bavarian Nordic endnu ikke har kommenteret på.

Ifølge Lau Svendsen bliver det afgørende for analytikerne at se, hvordan selskabets ledelse formår at adressere den hårde kritik. 

”Indtil videre er det Kerrisdale Capital, der vinder. De shortede aktien i kurs 340, og nu er den nede i 270,” siger Lau Svendsen, som forventer, at selskabet vil fastholde forventningen om at komme ud med et rundt nul som resultat ved årets udgang.

FLSmidth

25/8

Det har ikke været særligt sjovt at være FLSmidth-aktionær i de seneste år, hvor aktien har ligget i den meget tunge ende af C20.

I følge Jacob Pedersen, der følger selskabet tæt som analytiker i Sydbank, er der heller ikke meget, der tyder på, at selskabet kommer ud af sit dødvande med det kommende regnskab. Han forklarer, at det, grundet lave råvarepriser, er svære tider i minebranchen, der holder igen med nye investeringer – senest nedjusterede FLSmidths konkurrent, Metso, forventningerne til året. Indtil nu har servicedelen i FLSmidths forretning, der beskæftiger sig med vedligeholdelse og reservedele til mineindustrien, været fredet. Men nu er der ifølge Jacob Pedersen også tegn på, at det område bliver beskåret hos FLSmidths kunder.

Til gengæld forventer han en stigning i ordreindgangen, og så vil han holde nøje øje med ledelsens forventninger til markedet. Det er de områder, der kommer til at bestemme markedets reaktion på regnskabet. Jacob Pedersen forventer, at FLSmidth fastholder deres forventningerne til resten af året. De store forbedringer af forretningen, skal de hårdt prøvede aktionærer dog ikke forvente før 2016 og 17.

Rockwool

25/08

For Rockwool, der fremlægger regnskab den 25/8, bliver analytikernes hovedfokus den amerikanske og russiske forretning, forventer Lau Svendsen fra Aktieinfo. I USA har selskabet haft begynderproblemer med en nyåbnet fabrik, der med sin nye teknologi adskiller sig fra de hidtidige fabrikker. Ifølge Lau Svendsen bliver det afgørende, om fabrikken har lagt problemerne bag sig, da den er modellen for, hvordan Rockwool vil bygge fabrikker på fremover.

På det russiske marked har selskabet indtil videre klaret sig pænt i betragtning af de økonomiske forhold i landet.

Årsagen kan være, at der er en tidsforskydning, før de langsigtede ejendomsinvesteringer bliver ramt af den akutte recession i landet.

Desværre for Rockwool er den lave oliepris både med til at svække incitamentet til at isolere og til at sætte en gedigen dæmper på investeringerne i Rusland. At den russiske rubel har tabt væsentlig værdi, er heller ikke en fordel for Rockwool, der ikke har afdækket sig mod valutarisiko, fortæller Lau Svendsen.

I februar tiltrådte svenske Jens Birgersson stillingen som topchef, blandt andet fordi bestyrelsen i Rockwool ønskede mere vækst. Den har han ikke leveret en klar strategi for endnu, så det bliver interessant at se, om han vil benytte den lave rente til at foretage investeringer for lånte penge, siger Lau Svendsen om selskabet, der indtil videre har foretrukket organisk vækst.

Topsil

24/8

Topsil leverer  siliciumløsninger til fremstilling af energieffektive elektriske komponenter. Komponenterne bruges blandt andet til ind- og udkobling af vindmøller, til frekvensomformere i motorstyringer og strømføring i højhastighedstog.

Ifølge Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet, har Topsil været igennem to svære år, hvor selskabet har kæmpet med at få styrket omsætningen og indtjeningen. Et af virksomhedens problemer har været økonomiske stridigheder med en kunde.

Som investor skal du holde øje med, hvilke forventninger Topsil kommer ud med for fremtiden. Virksomheden er ifølge Per Hansen primært ejet af håbefulde private investorer, og for dem er det afgørende, at drøm snart bliver til virkelighed, og Topsil får styrket sin omsætning.

Tags

Anbefalede artikler