Har du psyken til at handle aktier?

Penge & Privatøkonomi har sammen med børsekspert Lars Tvede defineret 5 arketyper inden for aktiehandel - og nogle af dem bør holde sig fra aktiemarkedet.

INVESTERING

Hvis ikke du ved, hvem du er, er børsen et dyrt sted at finde ud af det. Sådan beskriver forfatter og storinvestor Lars Tvede vigtigheden af, at du kender dine egne styrker og svagheder, når du investerer. Derfor bør du se indad, før du ser udad på kurser, nøgletal og regnskaber.

Ifølge psykologen og adfærdsforskeren Jill Byrnit, der er primatolog og ser på ligheder mellem primater og mennesker, så påvirker din personlighed specielt din evne til at tage risiko.

»Når det kommer til risikovillighed og impulskontrol, er der store forskelle både på køn og alder – unge mænd er klart de mest risikovillige. Men der er også forskel i forhold til ens personlighed,« forklarer Jill Byrnit.

Hun fortæller, at mennesker har et meget forskelligt behov for stimulationssøgning. Har du et stort stimuleringsbehov, vil du automatisk være tiltrukket af ricisi og muligheden for et godt afkast. Høj risiko plus høj gevinst er nemlig lig med adrenalin ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags